Новини

Производителност и ефективност чрез най-нови технологии.

На изложение с площ над 615 000 кв.м за всеки един производител е голямо предизвикателство да привлече максимално вниманието и интереса на посетителите. Въпреки огромния мащаб на Bauma 2019, Doosan Infracore все пак успя да представи успешно и пред многобройна публика на своя щанд най-новите си разработки и технологии, които се целят главно в едновременното повишаване на производителността при намаляване разхода на гориво.

Трите основни продуктови сегмента на Doosan бяха представени подобаващо, като при всеки един от тях наистина имаше какво да се види.

Багерите

Doosan също се включи в надпреварата при системите за автоматизация на земекопните машини и елиминиране, доколкото е възможно, на човешкия фактор, предвид все по-големите затруднения на европейските строителни фирми при намирането и задържането на работа на квалифицирани оператори. Южнокорейският производител представи по време на Bauma 2019 готови за вграждане нови решения от Leica, Trimble и Xsite, предназначени за гамата на Doosan от верижни и колесни багери в класа от работни маси 14-30 т. Тези системи подпомагат и насочват операторите, като им предлагат изображение на проектните повърхности и профили на екрана в кабината на багера. Така копаенето става много по-прецизно и производително, без необходимост от доработки.

В същата посока бе и демонстрираното по време на Bauma 2019 TeleOperation - дистанционно копаене с багер. Желаещият да се пробва, сядаше на операторското място на щанда на Doosаn в Мюнхен и чрез връзка с 5G управляваше стандартен верижен багер DX380LC-5, работещ на разстояние 8500 км в Южна Корея.

Разбира се, на щанда на Doosan имаше и нови модели багери. Тук дебютира верижен 30-тонен DX300LC-7, от най-новата серия 7, оборудван с дизелов двигател по най-новите и стриктни емисионни стандарти на ЕС по Етап V. От компанията заявиха, че новата машина предлага несравнима комбинация от висока производителност, работни характеристики, горивна ефективност, надеждност и издръжливост в 30-тонния клас.

Премиера имаше и най-новият 80-тонен верижен багер DX800LC-5B - едно много добро решение за работа в кариери и мини. Вложената технология ЕcoPower използва хидравлична помпа, която се управлява по налягане по електрически път в рамките на хидравлична система със затворен център. Целта на корейските инженери е да се постигне както по-висока производителност, така и по-добра горивна ефективност. ЕcoPower разчита на датчици, които идентифицират необходимото количество хидравлична течност за изпълнение на дадената задача и прецизно го отмерват, вместо постоянно да се подава еднакъв дебит в системата.

 Челните товарачи

В сектора на челните товарачи имаше три нови дебюта. На първо място трябва да отбележим 17-тонния DL280-5, предлагащ специфична конструкция за претоварване и рециклиране на отпадъци, както и други индустриални приложения. По-големият нов член на семейството, 36-тонния DL580-5, става новият флагман в гамата челни товарачи на корейския производител. Той донякъде прилича на познатия модел DL550-5, но се отличава с още по-здрави структурни компоненти и модерна двойнокръгова система за охлаждане на мостовете.

Заслужава си да обърнем по-специално внимание на третия нов модел – 23-тонния DL420CVT-5. Той е оборудван с вариаторна трансмисия (Continuously Variable Transmission – CVT), която съчетава в едно предимствата на хидродинамичното и хидростатичното задвижване. Машината преминава напълно автоматично от хидростатиката при ниска скорост на придвижване към хидротрансформатора при необходимост от работа с по-висока скорост. По този начин се постига по-голяма производителност и с до 15% по-нисък разход на гориво, заявяват от Doosan.

 Дъмперите

Bauma 2019 бе много удобен случай за корейците да представят и новите си дъмпери DA30 и DA45 с полезен товар съответно 28 т и 41 т. Машините се отличават с редица новости, като на първо място трябва да отбележим новите дизелови двигател от Scania, отговарящи на суперстриктните емисионни норми на ЕС по Етап V.

 

Данаил НИКОЛОВ

Мюнхен-София

 

За втора поредна година строителната техника, произведена от Doosan Infracore, спечели награда „2019 LCO (Най-ниска цена на собственост), организирана от EquipmentWatch, известна информационна компания за база данни за строителната техника в Северна Америка. Печелившият модел, за втори път, е багерът DX300LC-5 на Doosan Infracore.

EquipmentWatch избира най-добрия модел от една от петнадесетте категории строителна техника - включително багери, челни товарачи и комбинирани багери. Наградата се присъжда на най-продаваните марки и модели през предходната година, като се изчислява средногодишният им брой работни часове и остатъчна им себестойност. 

Оборудван с интелигентна технология за управление на мощността, която оптимизира производителността и горивната ефективност. Издръжливостта е една от многото изключителни характеристики на 30-тонния багер DX300LC-5 на Doosan Infracore. Той също така предлага отлична оперативна ефективност благодарение на услугата за дистанционно наблюдение, предоставяна чрез DoosanCONNECT™, телематично решение, което се вписва в най-съвременните информационни и комуникационни технологии.

 

Днес се срещаме с г-н Илия Илиев, горд собственик на колесен багер Doosan DX160W-5, закупен преди близо година от официалния представител на Doosan и Bobcat за България и страните от Западни Балкани, МЕГАТРОН ЕАД.

Здравейте г-н Илиев. Бихте ли ни разказали малко повече за компанията, която представлявате и нейната основна дейност?

Здравейте. Фирмата, на която съм управител е  Ики ЕООД. Предлагаме услуги със строителна техника, а също работим и като подизпълнители на други фирми, занимаващи се с пътно строителство и ремонтна дейност.

Как точно избрахте Мегатрон като доставчик и как се спряхте на марката Doosan и конкретния модел техника, която закупихте?

От 20 години се занимавам с пътно строителство и със строителна техника. По различните обекти, в хода на разговори през тези години, съм чувал много добри отзиви за Doosan. Основни фактори за избора ми бяха съотношението цена спрямо качество и разход,  като сравних тези параметри с някои други марки. Хубавото е, че сега след 1 година не съжалявам за избора си и мнението ми за марката остава положително.

Колко машини наброява машинният парк на компанията Ви?

Разполагаме с 4 строителни машини – комбинирани багер-товарачи и колесния багер Doosan

Какви прикачни устройства ползвате?

Най-вече ползваме чукове и кофи, които са основните прикачни устройства за нашия бранш.

Вече имахте ли досег със сервизните ни специалисти?

Имах досег, във връзка с техническото обслужване по гаранцията на машината – смяна на масла, филтри... Засега няма забележки, всичко е нормално. Машината работи чудесно.

Доволен ли сте от обслужването, съдействието и информацията от сервиза?

Да, напълно съм доволен, а и винаги, когато съм се обаждал с въпрос, са ми обяснявали, нямало е проблем, получавал съм пълно съдействие.

Бихте ли ни разказал какви проекти ви предстоят в бъдеще?

Във времето планираме да закупим и друга техника

Вие ли оперирате с машината или ползвате услугите на оператори?

По принцип ползваме услугите на оператори, но и аз работя с техниката, редуваме се.

Смеем да твърдим, че имаме много комфортни кабини и екстри, които да улесняват работата на оператора. Вие на какво мнение сте?

Кабината е много комфортна, а седалката – има възможност за регулиране и подгряване... Климатроникът определено е голяма екстра. Доволен съм и е много комфортно. Кабината е обезшумена и машината като цяло е тиха.

Оказа ли влияние върху избора ви гаранцията, която предлагаме? Как я определяте спрямо конкуренцията?

Решението да закупим Doosan взех най-вече заради марката, работотспособността на багера и ниския му разход, не толкова заради гаранцията, въпреки, че и тя е важна. 

Бихте ли препоръчали  МЕГАТРОН за доставчик на ваши познати? 

С удоволствие ви препоръчвам на всички, които имат нужда и желание да закупят строителна техника. Благодарим ви за коректността като доставчик.

 

Тази година Doosan Infracore продължава да печели големи поръчки за доставка на строителна техника в развиващите се пазари на Южна Америка и Югоизточна Азия. 

На 24 януари 2019 г. Doosan Infracore оповести, че е сключил договор с Besalco в Чили за доставка на 21 специализирани машини за дърводобив, които са модифицирани версии на стандартните модели. Besalco e водеща компания в областта на минното дело, горското стопанство и строителството и в момента работи с над 300 строителни машини в страни като Чили и Перу в Южна Америка.

В същото време Doosan Infracore съобщи, че е спечелила договор в Мианмар за доставка на двадесет броя 22-тонни багери за използване в рибните стопанства на Pyae Phyo Tun Industrial. Оптимизирано за използване в отглеждането на скариди, оборудването на Doosan се характеризира с изключителна устойчивост, което му позволява да работи ефективно дори в кални и мочурливи места.

Doosan Infracore допълнително увеличава усилията си за развитие и налагане на продуктите си на световния пазар, особено в развиващите се пазари като Югоизточна Азия, Близкия изток, Африка и Южна Америка.

 

Doosan Infracore взе участие на Виетнамския панаир на техниката (VIMAF), който се проведе в Сайгонския изложбен и конгресен център (SECC) в град Хо Ши Мин.

VIMAF е първият международен панаир за машини във Виетнам, който се организира съвместно с Корейската асоциация на машиностроителната индустрия и COEX (конгресен и изложбен център). В Международният панаир изложители бях 219 компании, като от тях повече от 120 корейски фирми, ангажирани в различни индустриални сектори, свързани с двигатели, строителна техника, металообработване, контрол на движението, оборудване на съоръжения и промишлени машини.

Doosan Infracore се похвали с най-големия щанд на изложението, представи различни двигатели и видове строителна техника под знака „Силата на развитие на Виетнам“. Експонатите на Doosan Infracore включваха осем вида двигатели за превозни средства и кораби, генератори на енергия, включително новите продукти на компанията - DX12 и DX22, а също и два от водещите за виетнамския пазар модели багери на компанията, DX225LCA и DX140W, както и прикачни устройства. 

Компанията се стреми да ускори развитието на пазара, използвайки Виетнам като трамплин за региона.

Doosan Infracore навлиза на виетнамския пазар на двигатели през юли 2017 г., като доставя автобусните двигатели на трима производители на превозни средства в страната. Там Doosan Infracore понастоящем е на второ място по пазарен дял на багери, който е близо 26% (към октомври 2018 г.).

 

От Doosan Infracore коментираха: "Ние концентрираме ресурсите си върху полагането на солидна основа за износ от Виетнам чрез изграждане на партньорства с изключителни местни фирми," и добавиха: "Ще ускорим усилията си за развитие на нашите отвъдморски пазари, използвайки Виетнам като трамплин за по-нататъшно разширяване в останалата част на Азия. "

 

Корейският лидер Doosan създаде своя нов колесен манипулатор DX250WMH-5.

Той разполага с 2 цилиндъра на рамото за по-добро разпределение на напрежението и по-голяма стабилност, за да се избегне прекалено голямото движение на грайфера. Максималната височина на повдигане при пина е 12 м, максималният работен обхват е 10,7 м, а максималната работна дълбочина - 4,7 м.

Друга особеност е повдигащата се кабина, която осигурява отлична видимост и максимална приспособимост. Операторът може да регулира височината на кабината до максимум 2,5 м за по-лесен достъп от земята и по-добра видимост по време на работа. От вътрешната страна операторът може да регулира повдигащата се кабина с монтиран авариен лост на задната страна на седалката.

Новият манипулатор се предлага с набор от опции като различни варианти на шасито, право рамо, плътни гуми, FOGS, както и прикачно оборудване отговарящо на изискванията на клиентите и целящи да се повиши производителността им.

 Официалното представяне на новия манипулатор ще бъде съвсем скоро – на изложението Bauma в Мюнхен тази пролет.

 

 За да работи по поредица от проекти в района на Ваденско море, Германия, 22 тонният верижен багер Doosan DX225LC-5 трябваше да се „научи“ да плува. Това беше постигнато чрез превръщането на багера в амфибийно превозно средство, процес, извършен от компанията OLKO-Maschinentechnik GmbH от Olfen (Северен Рейн-Вестфалия).

Основната дейност на новия багер е да прокара път, дълъг приблизително 11,3 км, който да свърже остров Силт с континентална Германия. Около 8.1 километра от насипа, наречен Хинденбург, минава през Ваденското море. За да се предотврати потъването на стандартния 22-тонен верижен багер във водата, се изисква особено ниско налягане на земята. За тази цел специалистите от OLKO монтират надстройка на Doosan DX225LC-5 върху амфибийна ходова част, а не на стандартен понтон, така че да може да се поддържа пълната маневреност на багера.

DX225LC-5 се отличава със същия нов дизайн, характерен за всички багери от най-новото поколение Doosan LC-5 и се задвижва от доказалия се през годините 6-цилиндров турбо дизелов двигател Doosan DL06P, със 124 kW (168 к.с.) при 1800 об/мин. Това осигурява повече от достатъчна мощност с висок въртящ момент при по-ниски скорости.

Ходовата част на OLKO е предназначена за работа в неблагоприятни условия и на предизвикателни терени, като например такива, които се намират във влажни зони, както и извършването на екологично чиста работа в чувствителна среда. Тя също така дава възможност за работа в езера, реки и крайбрежни зони. Ходовата част тип U/ 1800, използвана на Doosan DX225LC-5, е с дължина 10,80 м, ширина 6,20 м и височина 2,35 м. Само шасито тежи около 27 тона и произвежда плаваемост от 580 kN. Товароносимостта му е 18 тона, а максималната скорост е 4 км/ч.

В допълнение към преобразуването на шасито, са направени редица други модификации. Това включва поставяне на верижен багер със стрела с дължина 9 м и рамо с дължина 6 м. Разширеният обхват позволява да се работи под вода без проблеми. Освен това са монтирани допълнителен резервоар за гориво и отделение за котва. За да се съобразят с екологичните разпоредби, машината е с биоразградимо Panolin хидравлично масло. OLKO гарантира, че готовата машина е сертифицирана с CE маркировка и е придружена от документацията, изисквана от Директивата на ЕС за строителни машини.

 

В края на изминалата година в Шанхайския нов международен експо център (SN6IEC) се проведе 9-ият международен търговски панаир на строителна, минна техника и  машини, използвани за превоз на строителни материали, по-известен като Bauma China.

Общо 3 350 изложители от 38 страни и региони се включиха в тазгодишното изложение. То имаше 25% по-голяма посещаемост, с 212 500 посетители повече от миналогодишното. 73% от изложителите бяха от Китай, включително едни от най-добрите компании на китайския пазар, като например China Railway Construction и разбира се корейската марка Doosan.

Doosan представи общо 17 машини - 12 багера Doosan, два колесни товарача Doosan и три компактни машини Bobcat с два вида компактни и средно големи двигатели (D34 и DL06), които отговарят на новия стандарт за емисии на Китай - етап VI. Изложбената площ на Doosan беше с площ от около 2000 кв. м., разположена в средата на откритата зона на панаира.

Един от най-интересните експонати на Doosan беше технологията за 5G дистанционно управление на строителни машини, разработена съвместно с LG U +. Това е първата в света технология, която дава възможност дистанционно да се контролира строителната техника чрез 5G телекомуникация. На Bauma в Китай Doosan направи първата в света демонстрация на дистанционно управление на своя строителна техника, разположена на голямо разстояние в друга страна, а не просто симулация на виртуална реалност или дистанционно управление на къси разстояния. Всички посетители станаха свидетели на дистанционното управление на багер Doosan, физически разположен в Инчхон в Корея, на около 800 км от Шанхай.

Doosan се радва на значителен ръст на приходите в Китай - от 600 млрд. KRW през 2015 г. до 1,4 трилиона KRW (Южнокорейски Вони) през 2017 г. - заради ръста на приходите на Doosan Corporation и Doosan Infracore. В действителност Doosan Infracore е продала общо 10 851 багера на китайския пазар през 2017 г., което е повече от два пъти увеличение на продажбите в сравнение с предходната година. През изминалата 2018 г. компанията надхвърли рекорда от предходната година само за осем месеца, а продажбите през 2019 г. изпреварват предварителните прогнози.

 

На среща с високопоставени държавни служители на Индонезия Doosan Group потвърди намерението си да предостави помощ на страната.

Изпълнителният директор на холдинга Jeongwon Park обеща да предостави строителна техника на стойност 1 милион долара (15 милиарда рупии) с цел подпомагане дейностите по разчистване и възстановяване след серията земетресения и цунами в Индонезия в началото на октомври. "Надяваме се, че нашето оборудване може да помогне да се осъществи бързото възстановяване в Индонезия и да се намали тъгата, преживяна от живеещите в засегнатите райони", изрази надежда изпълнителния директор на Doosan.
Строителното оборудване, което ще се използва, включва тежката механизация на Doosan Infracore, компактното оборудване и генератори на Doosan Bobcat, които могат бързо да доставят надеждна мощност. Оборудването ще подпомогне значително усилията за възстановяване в засегнатите райони, погребани под разрушените сгради, повредените пътища и инфраструктура. В началото на октомври, след две поредни земетресения и последващо цунами на остров Сулавеси, загинаха близо 1500 души, а повече от 70 000 останаха без дом.
Doosan Group нееднократно е предоставял строително оборудване и финансова помощ в подкрепа на бързото възстановяване на различни области по целия свят, засегнати от природни бедствия - американския ураган Катрина през 2005 г., земетресението в Китай през 2008 г., земетресението в Хаити през 2010 г., земетресението в Япония през 2011 г., тайфунът през 2013 г. и земетресението в Непал през 2015 г.

 

За поредна година Doosan проведе традиционните си Quarry days в Чехия. Събитието продължи 3 дни в кариерата на Белис до столицата Прага и се радваше на огромен интерес – присъстваха 380 клиента и представители на Doosan от 14 страни в цяла Европа.

Акценти на събитието тази година бяха колесният товарач DL580-5, новият DA30 съчленен самосвал на компанията (дъмпер) и новите колесни товарачи DL420CVT-5 и DL280-5. Всички те направиха своя дебют на Quarry days. Посетителите имаха невероятната възможност да изпробват повече от 25 машини.

Клиентите на Doosan получиха уникалната възможност да тестват най-новите багери, колесни товарачи и съчленени самосвали в работни условия на кариерата Белис, както и да получат съдействие и съвети относно експлоатацията от многобройните експерти на компанията.

 

 

Doosan Infracore Construction Equipment ще показва най-новото поколение багери, челни товарачи и съчленени самосвали (дъмпери) за кариерите, мините и строителните пазари на щанд № Z4 и демонстрационните зони на изложението Hillhead 2018, което ще се проведе на кариерата в  Hillhead, Buxton, Derbyshire, Великобритания от 26 до 28 юни 2018 г.

- Първата грандиозна среща на дилърите на Doosan Infracore след прехвърлянето на бизнеса с тежка техника. 
- Целта е да се осигури растеж на развитите пазари чрез силно управление.

На 2 февруари Doosan Infracore обяви, че е провела среща на своите европейски дилъри  в Малага, Испания за два дни от 31 януари до 1 февруари, с над 140 участника, сред които и висшите мениджъри и ръководители на европейските дилъри. 

Панаира Агритехника е 7-дневно търговско изложение за селскостопанска техника, което тази година се проведе в Хановер - Германия от 12 -ти до 18 -ти ноември 2017 г. DOOSAN избра събитието, за да представи първия си челен товарач за селскостопански цели, а именно DL2XX-5 

23550996 2008189736094337 3343293874454630773 o

 

Този месец EquipmentWatch  избраха победителите за тазгодишните награди „Машини с най-ниски оперативни разходи“ . Победителите са  модели, в съответните им категории плюс оборудването , с най-ниската обща сума на оперативни разходи за период от пет години назад във времето като са използвани патентовани данни на EquipmentWatch . В категорията "Средни верижни багери",  от продуктите на DOOSAN, DX300 спечели наградата като това е още едно доказателство за конкурентоспособността и високото качество на марката .

 meg1

Дизелови и бензинови генератори за Вашия бизнес и комфорт

Представяме Ви нашите съвременни решения за резервно или алтернативно захранване. Независимо дали бизнесът Ви е свързан със строителство, ремонти, хотелиерство или сте частно лице, търсещо алтернативен източник на електрическа енергия, при нас ще намерите широка гама от генератори на  водещите световни производители - FOGO и DOOSAN.
С нашите генератори няма да сте зависими от капризите на атмосферните условия и авариите в електрозахранването. Освен това може да ги закупите с
-10% отстъпка от 01.12.2017 г. до 28.02.2018 г.

meg 2

DL420

Челният товарач Doosan DL420CVT-5 е първият модел в гамата на Doosan, оборудван с безстепенна предавателна трансмисия (CVT). Високото натоварване при ниски обороти на двигателя в комбинация с висока динамика са изключителните изисквания за всички работни цикли на товарача. Новата CVT технология отговаря на тези критерии.

През септември фирма Мегатрон ЕАД продаде машина от средния си клас строителна техника с марка Doosan на BGLAND.CO бързо просперираща фирма в строителния бранш. Верижния багер Doosan DX235LC-5 е оборудван с хидравличен бързосменник Geith, кофа за багер HD 1500mm 1.31m3 и хидравличен чук Montabert XL1700 .

          

Нови безопасни и ергономични характеристики за големите челни товарачи

За да отговори на високите изисквания на нашите клиенти, Doosan непрекъснато работи за разработването на нови спецификации и характеристики на машините, за да постигне още по-добри резултати и ефективност, както и по-безопасни операции.

Страница 1 от 2