Въведение

В съответствие с европейското законодателство, DOOSAN въвежда нова гама от средно големи колесни товарачи, включващи моделите DL200-3 и DL250-3, и двата със съответстващи версии Tool Carrier (TC), които ще заменят сегашното поколение. Въвеждането на стандартите Stage IIIB през 2012 година предлага отлична възможност Doosan да предоставят на клиентите продукти, които отговарят на техните ежедневни изисквания – високо производителни, надеждни и ценово-ефективни машини, които работят с минимално въздействие върху човешкото здраве и околната среда.

Новите модели се захранват от двигателя Doosan DL06K. Много от ключовите компоненти са променени и модернизирани, за да се подобри качеството, ефективността на горивото, производителността и комфорта на оператора.

 

Стратегия за двигателя

За средно големите колесни товарачи (под 130 kW), Doosan реши да запази двигателя Doosan с технология EGR с DPF филтър.

Резултатите от тестовете показват, че двигател EGR е подходящ да отговори на изискванията на клиентите по отношение на ефектвност на горивото, производителност и качество за този клас машини. По отношение на горивната ефективност/производителност/качество, тестовете показват, че EGR е отговорът за постигане на целта на Stage IIIB: „Изгодна машина ” и „Неспираща работа машина”.

engine

 Ключови продуктови характеристики / Подобрения

 • Двигател Doosan DL06K

 • ZF ефективен пакет с оси от най-ново поколение, нова трансмисия (4 скорости) регулирум съедител cut-off, нов режим на работа, педал за ускорение Power-Up

 • Нова товарочувствтелна LS (load sensing) хидравлична система тип затворен център

axle

 

 • Нов основен управляващ вентил и основна помпа за по-добра горивна ефективност

 • Нов радиатор за по-добра производителност

 • Нова вентилаторна помпа и мотор за по-добра горивна ефективност

 • Нова кабина за по-добър комфорт и видимост

 • Нов контролен панел

 • Подсилено оборудване в предната част

 • Нови ZF оси, включващи диференциал с ограничено приплъзнане

 • Ръчно заключване на диференциала - diff-lock (опция)

 • Подобрен авто реверсивен вентилатор с възможност за ръчно управление и избор на интервалите

 • Ново устройство за управление на превозното средство (Vehicle Control Unit), което показва статуса на машината и сервизна информация за нея

 • Нова гама различни прикачни устройства

head

 

       Основни характеристики

 Doosan  двигател и задвижваща система, които гарантират отлична производителност, горивна ефективност и издръжливост.

 Производителност

 Подобрена е производителността при управление на всички модели DL-3. Скоростта е еднаква с тази на конкурентните машини, докато ускорението е значително подобрено.

 Горивна ефективност

 Инженерите са подобрили много от ключовите компоненти, за да подобрят горивната ефективност:

 o   Подобрена е хидравликата. Всички модели са оборудвани с новата LS (load sensing) хидравлична система тип затворен център, която намалява разхода на гориво и подобрява контрола на функциите на товарача

 o   Подобренията по задвижващата система също спомагат за горивната ефективност. Eco bar на контролния панел предоставя информация в реално време за разхода на гориво

fuelfuel graph

 

o   Автоматичен празен ход (Auto-idle)  на всички големи модели DL-3

          o   Нов режим на работа с новия ЕCO режим и POWER UP функцията, които позволяват на оператора лесно да регулира режима на мощността чрез пълен ход на педала на газта. 

engine mode

Комфорт за оператора


cab inside

 

При проектирането на колесните товарачи DL-3 е даден голям приоритет на комфорта на оператора и видимостта. Нова кабина с по-добра видимост, отопление и климатик, повече място, много удобна отопляема седалка с окачване и достатъчно място за съхранение са всички харастеристики, които позволяват на оператора да работи повече часове с по-малко умора.

Новият контролен панел показва информация за товарача, двигателя и трансмисията, включително избор на интервали на реверсивния вентилатор, както и функцията за автоматичен празен ход. Цялата информация за машината се показва в реално време или от дневника.


control panel

Допълнителен джойстик на левия подлакътник  подобрява комфорта на оператора.


joystick

 Прикачен инвентар

buckets

 

За всички модели DL-3 се предлага набор от прикачни устройства. Doosan ще предложи напълно подобрени интегрирани решения.

Doosan ще стартира 7 основни семейства прикачни устройства: за обща работа (general purpose), heavy duty & rock кофи, кофи за леки материали, хидравлични бързи връзки и вилици.

 Лесни за поддръжка

service

Колесните товарачи Doosan DL-3 са проектирани така, че да предлагат по-добро сервизно обслужване. Тук отново са направени много подобрения. На всички модели е увеличен ъгълът на отваряне на решетката на радиатора на средна височина на оператора. Радиаторът е направен от алуминий и е от един цялостен блок, така че да се предотврати задръстване на материала. 

Авто-реверсивният вентилатор автоматично премахва прахта от охладителя и предлага избор на реверсивните интервали. Той може да се активира ръчно без да се изключва машината.

Плъзгащата врата е с нов дизайн с подобрен ъгъл на сгъване, за да се улесни поддръжката.

Оси

 За разлика от предишния модел, в който задвижващите оси бяха Dana, в DL200-3 те са заменени с оси ZF, включващи диференциал с ограничено приплъзване от последно поколение. Ръчно заключване на диференцила се предлага като опция.

Ø  Нова LS (load sensing) хидравлична система тип затворен център

Ø  Нов основен управляващ вентил и основна помпа за по-добра горивна ефективност

Ø  Нов радиатор за по-добра производителност

Ø  Нова вентилаторна помпа и мотор за по-добра горивна ефективност

Ø  Нова кабина за по-добър комфорт и видимост

Ø  Нов контролен панел

Ø  Подсилено оборудване в предната част

Ø  Нови ZF оси, включващи диференциал с ограничено приплъзнане

Ø  Ръчно заключване diff-lock (опция)